Sture i struten

Sture började klia & gnida sitt ena öga och snabbt svullnade det upp & började vara... så det blev an akut runda till veterinär Ida i Flyinge, där vi hittade en tagg på insidan av ögonlocket... Hur i alla världen den nu hade lyckats hamna där. Hornhinnan hade tagit ganska rejält med skada så det blev smärtstillande, rensande och pupillvidgande mediciner som han ska ha i 10 dagar & sen ska han in för återkontroll.

Ögat ser dock mycket bättre ut nu & han kliar & gnäller inte längre... Tråkigt att han skulle dra på sig en skada just när hans familj var iväg på semester dock. men men, allt ordnade sig & det ser ut som ögat kommer bli helt okej.

Han uppskattar INTE att behöva ha tratt på nätterna, såhär olycklig ser man ut då





& när man är ute i dagsljus efter att ha fått kontrastvätska i ögat ser man ut som en alien...




Imorgon åker Sture hem igen & samtidigt som det ska bli SÅ skönt att bara ha en valp igen så kommer jag att sakna den lille spjuvern. En liten spjuver med ett jäkla humör som det nog måste tas tag i ganska rejält... Lute väl tuff för sitt eget bästa ibland :)

 

 


Redo för promenad

Kom igen nu då matte, vi är färdiga!


Bröderna Bus

Jag har en extravalp den här veckan. Sture (Dozier) bor här medan familjen är på semester i Schweiz. Jisses... Ni kan tro att det är full rulle här om dagarna.


Det händer att det ser ut såhär...


Men det här är betydligt vanligare


Ally är inte helt impad *asg*


Bästa sättet att...


...minska på energin...


...är ute i snön.


Sture snögubbe & Taz med det evigt utåtvända örat


Världens finaste present...

...har jag fått i födelsedagspresent av min älskade sambo

Fast jag fick det iofs lite i förtid, på Alla Hjärtans Dag, eftersom det passade så bra då.



Sen när jag ändå är igång så måste jag ju visa miniatyrtårtan jag gjorde åt honom när han fyllde år i måndags (Japp, vi fyller år med bara tre dagars mellanrum).


Hundtränarbloggen

Har hittat en trevlig blogg som jag tänkte dela med mig av:
http://hundtranaren.bloggplatsen.se/


Taz i hundarnas egen soffa


Väntan...

Jag sitter just nu och väntar på att veterinären ska ringa så att jag får åka och hämta Ally. Hon får idag livmodern bortopererad eftersom hon inte läkte ordentligt efter valpningen och med största säkerhet skulle få livmoderinflammation vid nästa löp om operationen inte gjorts.

Detta innebär ju att det inte kan bli fler valpar för hennes del... och även om jag mer eller mindre hade bestämt mig för att ändå inte ta fler kullar så känns det lite tråkigt att det blir så definitivt. Jag skulle ju mycket väl kunnat tänka mig en kull nästa vår om jag hade fått valparna tingade i förväg t ex. För den saken är säker, att jag kommer aldrig mer ta en kull om jag inte har handpeng lagd på minst 6 valpar i förväg. Det här har varit det hemskaset jag nånsin gjot i mitt liv, att behöva sälja valparna till hem där jag inte varit hundra säker på att allt blir rätt. Jag är SÅ oerhört tacksam mot familjen Bohm som köpte Dozier/Sture och Johan & Josefin som köpte Ozark för att de visade så stort intresse för sina valpar ända från tre veckors ålder. TACK!

Så, dels som en följd av detta defivitiva med Ally och dels som ett "akut" beslut för att få en lugnare vardag för både människor och hundar beslutade jag mig för att trots allt sätta ut ligisten Fayette på foder. Det har funnits ett flertal som visat intresse för att bli fodervärdar samt köpa henne för mindre pengar än jag ville ha och en del av dessa kommer troligen bli skitsura på mig när de får reda på grejen med att det trots allt blev fodervärd och att jag valde en helt utomstående. Jag kunde kanske ha valt att sälja henne billigare till någon av dem som "budat" men samtidigt så anser jag inte att jag ska behöva kompromissa på priset på renrasiga, väldokumenterade hundar och dels så hade båda dessa som var intresserade en annan hund (och troligen inte det intresse för träning som jag önskar åt mina valpar) innan och jag bedömer inte att det är det rätta alternativet för Fayette som är lite "stressad" och behöver MASSOR av tid och lugn miljö för att hitta sitt eget inre lugn & inte härja ihjäl hela sin omgivning.

Så... om jag nu hittar seriösa och bra intressenter för en valpkull våren 2012 så kanske Fayette får rycka in som avelstik. Dock är det massor av annat som ska klaffa innan dess oxå. Fayette själv ska MH-testas och röntgas och MINST tre ytterligare av hennes syskon ska vara detsamma och naturligtvis ska de vara detta utan anmärkningar.

För övrigt så har nu alla valparna fått sina egna hem, sist ut blev Opelika som flyttar på torsdag till en familj som har en gård utanför Kävlinge. Detta innebär att jag har alla valparna, utom Anniston som är i Göteborg, inom 10 mils radie och det känns ju hoppfullt inför en framtida valpträff :)

För att återvända till början så är Ally som sagt hos veterinären i Flyinge & bli opererad och i och med detta så bor Taz några dagar hos mina föräldrar. Ally uppskattar nog att slippa ha honom busandet omkring nu de närmaste dagarna.

Så... RING nu då veterinären!


RSS 2.0