Gott Slut & Gott Nytt - UTAN smällare!

Vill önska alla valpköpare och övriga bloggläsare ett rktigt gott slut på det här året och en underbar start på 2010.
Ta hand om era hundar och utsätt dem inte för smällare i onödan... Tyvärr går det knappt att undvika smällandet helt då många inte anser rädda djur värda den hänsynen.

Själv kommer jag ALDRIG mer lägga så mycket som en krona på fyrverkerier... & både har fått & kommer få skit för det. Men det står jag för. Står ni på djurens sida så gå in här: http://smallarupproret.se/

GOTT NYTT ÅR!!!!


Talladega

(tillägg strax efter att inlägget skrevs: Talladega är nu tingad och flyttar till sin nya familj på nyårsdagen)

Talladega är en iakttagare som gärna sitter lite vid sidan av ibland och kollar läget istället för att "anfalla" varenda människa som råkar sätta sig på golvet. När de andra studsat färdigt så kommer hon, tillsammans med Ozark, fram och ser gullig ut och får sin mysstund.
Hon är nog lite av en filosof... Men har samtidigt en hel del energi & humör så hon passar nog hos någon som vill träna lite lydnad och till exempel spår eller sök.

Ett önskamål som jag har är att ALLA mina valpköpare går åtminstone valpkursen och grundlydnadskursen med sin nya hund. Samt att MH-test och röntgen utförs vid lämplig ålder. Detta anser jag är grunden för alla rottweilers, eller brukshundar över huvud taget.


Opelika

Opelika är lite mindre i storlek & lite grövre i modellen. Kommer nog att växa upp till en något grövre dam än mamma Ally. Hon är en liten smarting som brukar vara först att ta sig över nya grindar osv.
Även hon vill ha en egen familj som älskar och tar hand om henne och roar henne med diverse aktiveteter... Om hon vill ligga i soffan vet jag inte för hon brukar vara snabb att hoppa ner ;)



Anniston

Det är ju tre av damerna som inte hunnit med att presenteras som Dagens Valp, så de får varsin egen presentation idag.

Vi börjar mad Anniston:

En lugn och mycket kontaktsökande liten tjej med kullens största öron. Letar efter en egen familj där hon kan få mycket mys och kärlek samt aktiveras med både promenader och gärna lite sök när hon växt till sig... & där hon får ligga i soffan ;)
Hon är lite tramsig med maten ibland & vill helst att man ska sitta & mata henne ur handen, då trivs hon som allra bäst... Hon lutar inte åt att bli ett sånt matvrak som sin mor :)




Myter om hunduppfostran - 1

Träna valpen att bli rumsren!


 Myten säger:


När valpen kissat eller bajsat inne så tryck ner nosen i det & kasta ut den så att den lär sig. Detta kunde inte vara
mer fel!!!!!!

 Sanningen är:


Om du gör som ovan så åstadkommer du endast en rädd valp som i värsta fall blir rädd för att kissa & bajsa alls & du lägger om du har otur grunden för ett aggressivt betéende hos den vuxna hunden. 

Det första man måste veta när man börjar rumsrenhetsträna en valp är att den överhuvudtaget inte har den fysiska förmågan att hålla sig så att den hinner säga ifrån förrän efter fem månaders ålder… och även därefter får man som hundägare i vissa fall acceptera enstaka olyckor. Dock blir de flesta valpar rumsrena långt innan om man bara är uppmärksam på signalerna. 

Varje gång valpen sovit, ätit, eller lekt (dvs ofta var till varannan timme) så lyft upp den & bär ut den till den plats där du helst vill att den ska kissa och bajsa. När den just ska till att sätta sig så säg ”kissa” så att den förknippar ordet med att göra sina behov. När den sen kissar eller bajsar så beröm den med mjuk röst och ge den eventuellt en liten godisbit. 

Upprepa, upprepa och upprepa och du kommer få en valp som tycker det är kul att säga ifrån när den känner minsta antydan till nödighet & snabbt blir rumsren.



Ozark


Dagens valp: Dozier/Sture

Idag, 7 veckor & 4 dagar










& här, 4 veckor gammal


Dagens valp: Loxley










Dagen valp: Ozark

"Ozzy" är en glad kille som viftar på svansen så snart han får syn på en & som ofta hellre sitter i famnen & tittar på medan syskonen busar än deltar. Han är nummer två i storlek av hanarna.










RSS 2.0