Hoppas på valpar!

Ja, idag har jag varit iväg med Ally på andra parningen hos hanen Orkanens Ambassador Af Ando alias Tiger.

Så om allt går enligt önskningar och planer så tittar det ut ett gäng rottweilervalpar om ca 60 dygn. Jag hoppas på minst 4 och max 8 stycken.

Här syns den blivande pappan:


Vidare i V75

Den gångna helgen blev det ingen vinst på V75 för vårt gäng, gänget som blev 12 stycken. Jag gjorde första spelet och fick denna gången bara in tre rätt.

Nu håller vi tummarna för lördagens spel som Ida står för! Heja Ida!

Vi håller koll på läget via den här sajten: https://www.atg.se/#/department.atg.atgse2.channel.ws/

På lördag, den 29:e,  går loppen på Bergsåker

& du Ida... glöm inte strecka Skully Gully i avdelning 1 ;) 

Godissugen Mulle :)

Mulle väntar vid grinden för att få sin belöning efter longering och skrittur. Igår släppte han upp mig på första försöket & stoppade bara en enda gång när jag red :)


V75-premiär

Idag fick jag ett ryck när jag satt på jobbet & hade tråkigt. Jag gick bort till kiosken och hämtade V75-programmet och några kuponger & satte mig vid skrivbordet & skrev ihop en rad.

Jag spikade två & satte två på de övriga. Jag har inte spelat på evigheters evigheter men lyckades faktiskt sätta b¨da spikarna & tre av de andra. Dock gav 5 rätt inte mer än 4 kronor i vinst men det känns som en helt okej början.

& jag fick mersmak & sitter därför nu som bäst & engagerar några vänner i att vi ska börja spela ihop... Hittills är vi 6 stycken & jag hoppas vi ska få med några till.

Så... håll tummen för att vi vinner.

Här är dagens resultat från V75:

Lopp 1: Nr 3, Skully Gully (Erik Adielsson) -  spelad spik
Lopp 2: Nr 5, I´m a billion face (Johnny Takter) - ej spelad
Lopp:3: Nr 6, Acclaim (Håkan Eriksson) - ej spelad
Lopp 4: Nr 9, Lomar (Åke Svanstedt) - spelad
Lopp 5: Nr 5, Hobbe Skift (Per  Lennartsson) - spelad
Lopp 6: Nr 6, Red Hot Dynamite (Jorma Kontio) - spelad spik
Lopp 7: Nr 5, Minos Vang (Johhny Takter) - spelad


Skully Gully efter en av sina segrar

Mulle - hovslagarens skräck!

Ja, idag skulle Mulle verkas... jag var skitlycklig över att äntligen ha fått tag i en hovslagare som hade tid OCH tog ardenner. Inte ett dugg orolig var jag heller eftersom Sara skulle följa med upp och det gick hur bra som helst förra gången han blev verkad uppe i stallet.

Men på bete skulle minsann inga Mullar verkas inte!

Först & främst kom hovslagaren en timme försent... för det andra var de TVÅ stycken och tydligt livrädda för hästen bägge två. De kändes som om de hade bestämt redan från början att det inte skulle gå. Nog för att Mulle fjollade lite redan från början och demonstrerade hur stark han är. Men när han märkte att båda hovslagarna var rädda och att jag blev förbannad så bar det helt kört & han la på sitt vanliga "Jag backar tills ni tappar mig-rejs".

Efter ett (ovanligt korkat) försök att bremsa honom med en hovtång (eeeeeh....?) och många långa suckar så ville de ha betalt för körningen och sa att jag skulle ordna lugnande och ett stall sen kunde jag ringa igen. Eh, nä... skulle inte tro det va!

Men men, de värsta flikarna kom bort i alla fall så nu klarar han sig tills Ronny har tid. Tydligen är han den enda hovslagare som klarar av ardnenner utan verkstol numera. Trots att han ser ut som en liten räka *asg*.

Well... Nu är snart jobbsäsongen över & då får det jävlar bli allvar av träningen av Mulle. Det var väl fan om det inte ska bli häst av honom.

Briggen Tre Kronor på besök i Sirmishamn

I fredags kom en ståtlig besökare in i Simrishamns hamn och la till bredvid Bexans kajplats. Briggen Tre Kronor från Stockholm. En mycket vacker segelbåt byggd i slutet på 90-talet med en av flottans gamla briggar som förlaga.

Många avundsjuka suckar drogs när jag gick ut på "min" del av kajen och fick fri fotovinkel :)


Just inkommen i hamnbassängen




Som sagt... många hade velat ha min plats på kajen :)


Dock hade hon ju inga segel uppe så nära hamn... Men så här vacker är hon i full skrud ute på havet.

Snart är säsongen slut...

Jag har haft en period där jag lyckats vara ledig några dagar i streck med jämna mellanrum och det har varit underbart. Utan den energiuppladdningen hade jag aldrig orkat säsongen ut utan att gå in i väggen i år.  Första omgången åkte jag & Andreas på semester på Bornholm och bodde på fantastiskt trevliga Släktgården. De andra två omgångarna rymde jag hemifrån hem till Andreas & njöt av tillgången till hus, trädgård och pool. Jisses vad jag hade kunnat vänja mig vid det livet snabbt :)

Årets sommarsäsong på Bex börjar närma sig sitt slut. Söndagen den 23:e kl 19.00 lämnar färjan Simrishamn med passagerare för sista gången i år.

Det är med blandade känslor jag ser fram emot säsongsslutet. Samtidigt som jag är tröttare än jag någonsin varit och verkligen ser fram emot att slippa de evighetslånga passen flera dagar i rad så känns det lite jobbigt att inte veta hur jag ska hantera ekonomin och vad som ska kunna dyka upp istället. Jag var erbjuden ett telemarketingjobb men jag tog mig faktiskt friheten att tacka nej. Jobbet var i Malmö och det skulle innebära 3 timmars restid varje dag. Med en lön på under 16 000 brutto känns det helt enkelt inte värt det eftersom jag redan ät helt slutkörd. Ett jobb som jag avskyr innan jag ens har börjat skulle ta knäcken på mig.

Jag har sökt en del andra jobb och tror att jag ska ha god chans att få något av dem. Men huvudtanken är nog trots allt att hamra vidare på Arbetsförmedlingen gällande att få min efterlängtade Yrkesförarutbildning. Drömmen är väl att så småningom köra hästlastbil med galoppörer & travare och jag har hittat en mycket tänkbar praktikplats för att lägga grunden till det om jag nu bara får AF med mig.

Lite små planer med djuren har jag oxå inför hösten... Men dem kan vi återkomma till längre fram.

Annat det ses fram emot är den årliga kräftskivan som i år äger rum den 23:e augusti. Det brukar bli både galet & blött & bilder kommer säkert att komma.



Semester på Bornholm & Christiansö



Dagens filmtips: The Ultimate Gift
(underbar film med bra budskap)

Bilder från festen i Tommarp


RSS 2.0