Biljetterna är bokade!

Lördag, 7 mars i Lund!



Om någon lyckats missa Scandinaviens bästa band så kommer här ett par smakprov:
Still Counting
Maybellene i hofteholder
Guitar Gangsters and Cadillac Blood


Gamla idoler!

Hittade en bild på nätet där båda de hoppekipage som inspirerat & fascinerat mig mest under mina hästår kommit med.

Pierre Durand på den lille svarte Jappeloup de Luze och John Whitaker på fantastiske Milton   Så många gånger under sent åtti- och tidigt nittital som man suttit & hejat fram dessa båda när de hoppat skiten av hela världseliten.

Lyckan var väl fullständig när jag 1990 fick se dem BÅDA live på Ryttar-VM i Stockholm!


Som hundägare...

... är det bra om man kommer ihåg att ta med soppåsen ut när man ska åka till stallet & lämna löptiken hemma.
SUCK! Vad gjorde jag för ont i ett tidigare liv för att förtjäna att bli djurtok i detta???



Födelsedagspresenter!




Den här muggen är helsvart... tills man häller i hett vatten :)


Ally även på musmattan :)


"reskassa" i kortet











TACK ÄLSKADE FAMILJ!!!!!!
PDT_Love_07PDT_Love_07PDT_Love_07





Mulle - det går framåt!










Vattuman - på gott & ont?

Ja... fyller man år imorgon, den 18:e februari, så är man född på stjärntecknet Vattumannens sista dag.... I den Rörliga Dekaden.
Personligen tycker jag väl att det är en del som inte stämmer så vidare bra in på min personlighet... Medan vissa saker är träffande som en smäll i ansiktet.



Goda egenskaper

Vattumannen är lugn, envis och självständig. Du ger ett seriöst och okonstlat intryck och ligger alltid steget före i din intuition och klara tänkande.

Vattumannen vågar gå sin egen väg och tänker alltid i ett längre perspektiv. Du svävar sällan iväg i känslomässiga och överromantiska drömmar. För dig är realism, kunskap och sunt tänkande stora nyckelord.

Mindre goda egenskaper

Ibland kan Vattumannen verka en aning egenkär. Din självständighet och kunskapshunger har givit dig starka åsikter, och i umgänget anser du alltid dessa vara de rätta. Hos Vattumannen finns därför en viss trotsighet och en svårighet att ta goda råd från andra.

Den självständiga Vattumannen kan också ha lite svårt att släppa andra inpå livet, eftersom du gärna tenderar skärma av dig något från din nyfikna omgivning.

Så tänker du

Du vill gärna gå din egen väg och grunnar alltid på både stort och smått. Du funderar mycket på framtiden, och för dig är sånt som "att tillhöra nuet" och "fånga dagen" istället bara mest brist på perspektiv på vad som kommer sedan, i framtiden.

Du söker ständigt kunskap och allmänbildning eftersom det ligger i din tro på meningen med livet. Livet bör förvaltas väl, och detta med visdom och kunskap.

Yrken du passar inom
Du har ett starkt logiskt tänkande och en stark vilja att förbättra och utveckla. Det gör att du passar bra i mediabranschen där din kreativitet får gott spelrum, som exempelvis marknadsförare.

Oavsett yrke behöver du alltid din självständighet och ditt oberoende. Detta i kombination med din vilja att förbättra, gör att du också passar inom exempelvis politik, vetenskaplig forskning, biståndsarbete m.m

Kärlek och vänskap

Så ser du på kärlek och vänskap

När det gäller kärlek har du inga romantiska drömmar eller visioner på hur det ska vara. Kärleken kommer när den kommer. Din partner bör också dela din syn av frihet och oberoende, att man även i ett äktenskap bör leva som två fria människor och inte som en.

Du visar mycket sällan känslor offentligt, men i hemmet överraskar du en del, även på det romantiska området emellanåt.


Här finner du goda vänner och kärlek

Du passar mycket bra med Vågen, Vattumannen, Skorpionen och Tvillingarna. Sämre förutsättningar har du med Väduren, Oxen och Fiskarna.



Värme i februari/mars?

Ja, som rubriken säger... Vart hittar man värme vid den här tiden på året? & dessutom helst till ett vettigt pris oxå. Jag & Sara funderar allvarligt på en Sista Minuten för att försöka hitta tillbaka till arbestglädjen & styrkan... Vi är totalt slut och håller på att spy av bara tanken på att åka till stallet på morgnarna.

Vi vill ha värme, billigt & avancerade slappningsmöjligheter... det är våra enda krav!

Egypten? Spanien? Portugal? Andra förslag?



Bokhyllan har fått tillökning!

Idag var jag och hämtade ut ett paket i kiosken... Innehållande två nya böcker.

The Secret, av Rhonda Byrne


Fragment av den stora hemligheten har funnits tillgänglig i många berättartraditioner, i litteraturen, inom religionen och filosofier i århundraden. Nu finns för första gången alla pusselbitar samlade i en bok som kan vara livsavgörande för den som tar in budskapet. The Secret - Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv.

I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv.

The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer - kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi - som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Genom att börja tillämpa kunskapen i The Secret visar de hur sjukdomar kan botas, hur man kan uppnå bättre levnadsstandard, bemästra hinder och begränsningar, samt nå dit många vanligtvis anser vara omöjligt - sina drömmars mål. Boken är svaret på vad många hoppas på - ett skifte på vilket sätt människor i hela världen tänker, går från ord till handling och därtill bemöter varandra.

The Secret - Hemligheten är boken som bygger på den enastående och inspirerade filmen med samma namn. The Secret hör hemma bland dessa nya filmer som håller på att förändra vår världsbild, bland andra "What the bleep do we k(now)", "Samtal med Gud" om Neale Donald Walsch och "How to know God" av Deepak Chopra.


Ockult, av Fredrik Colting


Den här boken kommer att skrämma skiten ur dig! Den innehåller fakta om oförklarliga fenomen, tomtar, troll, zombies, älvor, snömannen, spöken, varulvar och vampyrer. Läs om hemsökta hus, UFOn, försvunna skepp och flygplan. Läs om verkliga spökhistorier, andra dimensioner, andevärlden och vodoo. Lär dig också hur du skall göra för att framkalla andar, väcka de döda och bli av med spöken. Kort och gott, den här boken innehåller allt som får dig att sätta kudden framför ansiktet!

Rimfrost...

...är så jäkla vackert i solsken, med en blå himmel som bakgrund!




Hannas utmaningar & annat smått & gott...

Okej... Bloggutmaningarna haglar hos Hanna (Malumbub) så jag får väl ta mig an dem nu :)

Först var det ju det där med bild nummer sex i mapp nummer sex... Som med en snabb justering blev den här med mitt, sen tre år tillbaka, mest återkommande motiv. Ally, fotad på marknadsplatsen i Kivik med Hanöbukten i bakgrunden. Faktiskt en bild som jag är riktigt nöjd med.



& vad var det sen... Jo, jag skulle googla mitt namn & ta den första bilden... för att få reda på hur jag kommer se ut om 30 år. Jösses... Jaaa, det är ju inte annat än att jag blir lite orolig. Kommer jag se ut som tjejen, som uppenbarligen är min namne, eller som hästen om 30 år?
http://korsning.nordiskridhast.se/bilder/Zack_SusanneAndersson.jpg

& om jag tolkar det hela rätt så var den tredje utmaningen att lista åtta ovanor.

Så... Suzz åtta ovanor!

* Jag är världsbäst på att INTE komma i säng i tid. jag är värre än Alfons Åberg när det gäller "Jag ska bara" före läggdax.
* Jag äter vansinnigt fort... ibland undrar folk nog om jag inte sett mat på en vecka (För jag ser ju så oerhört undernärd ut oxå).
* Jag är otålig... Väldigt otålig. Klarar inte av att hantera situationer där jag vill att något ska hända NU men jag tvingas vänta. Jag hinner måla upp all världens hemska & tråkiga scenarior som kan komma att sätta käppa i hjulet och förstöra det jag vill.
* Jag vill gärna vara bäst & tycker INTE om att bli satt på plats. Fast egentligen handlar det mer om mitt i grunden usla själförtroende än om något annat.
* Jag svär... jag svär så in i helvete att jag ibland skrämmer mig själv.
* Jag biter på naglarna.
* Jag kan INTE låta bli att pilla på sårskorpor trots att jag VET att det blir fula ärr.
* Jag analyserar saker sönder & samman!

För övrigt så började jag den här dagen med att le så huvudet förmodligen hade delats om jag inte haft öronen... Jisses, jag ÄR verkligen en hopplöst obotlig romantiker. Om man bortser från några kylslagna timmar i stallet och det faktum att orsaken till morgonléendet inte finns kvar här NU så kan jag absolut tänka mig en sämre Alla Hjärtans Dag än den jag haft idag...

& om tre dagar är jag närmare 40 än 30... & inte många steg närmare mål & ambitioner... Men ändå väldigt mycket närmare än jag var för ett år sedan...

Dagens låttips får bli från Melodifestivalen: Marcoolio - Kärlekssång från mig

Puss & kram!

Alla Hjärtans Dag!

Till alla som betyder något för mig & som gjort skillnad i mitt liv!
Tack för att ni finns!



Fem-tio-femton-tjugo

Har man inget vettigare för sig en fredagskväll i Hammenhög så kan man hitta en lista på nätet... sen kan man sno den & fylla i den för att ha nåt att lägga i bloggen... & så kan man utmana alla som läser att kopiera & lägga in den i sin blogg med sina egna svar  

På tal om utmaning Bubblan... så kommer min sjätte bild i sjätte mappen ut här i bloggen imorgon. Jag måste bara döpa om den mappen som EGENTLIGEN var den sjätte . Jag är inte precis känd för att INTE vilja visa chockerande bilder... Men den gick över gränsen *asg*.



Fem SKULLE

Skulle du vilja vara längre?
Nej, ibland skulle jag dock vilja vara lite kortare... men jag är rätt nöjd.
Skulle du vilja väga mer?
Nej för fan!!!
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Om man INTE skulle bli ledsen över att bli dumpad så vore det väl bra korkat att vara ihop med personen ifråga öht... eller? Men arg... Till vilken nytta?
Skulle du vilja ha sex med en kändis?
Fantasier har man väl... Men om jag skulle ta tillfället i akt när jag väl hade chansen skulle bero på många olika faktorer.
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Nä... alldeles för trött.

Tio KAN

Kan du röra på öronen?

Ja, om jag hjälper till med händerna *s*
Kan du slicka dig på näsan?

Har du SETT min näsa?
Kan du kolla i kors med ögonen?

Haha, japp!
Kan dina föräldrar lita på dig?

Det vill jag nog påstå att dom kan

Kan du låta bli att prata på 4 timmar?

Om jag sover så kanske...
Kan du vara på fest utan att dricka?

Inga problem
Kan dina vänner lita på dig?

Om jag kallar dem vänner så kan de det

Kan du tänka dig att pierca naveln?

Om jag bara kan bläddra fram den så...

Kan du suga?

På vad?

Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Beror sig väl på affären

Femton HAR


Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?

Jo, det har jag nog gjort..
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?

Min mamma iaf

Har du ett syskon?

Två bröder
Har du varit full den här månaden?

Nix, bara lite smålullig
Har du någonsin haft sex med någon?

Det har nog hänt det ja

Har dina föräldrar ljugit för dig?

Förmodligen

Har du redan tröttnat på dom här frågorna?

Jag tröttnar aldrig på frågor!

Har du borstat tänderna den senaste timmen?

Nej, inte sen imorse.

Har du pussat någon som är fyra år äldre?

Ja
Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?

Ja

Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?

Vad räknas som förhållande?

Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?

Ja, men jag vill inte.

Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?

Verkar det troigt att JAG skulle ha klarat mig från en sån pinsamhet???
Har du haft sex med mer än tre personer?

Ja... men fan inte samtidigt.
Har du ljugit på någon fråga än då?

Nope!

Tjugo VEM


Vem är din bäste vän?

Min "syster" Tanja
Vem älskar du?

Jag älskar många, på olika sätt...
Vem hade du senast sex med?

Det räcker att han & jag vet det...

Vem vill du bli full med?

Sara
Vem är den bästa artisten?
Lars Winnerbäck är rätt grym
Vem pratade du senast i telefon med?

Pappa
Vem har du en liten crush i?

Det vet han nog själv... Jag försöker inte precis dölja det
Vem är snyggast i världen?

David Boreanaz.

Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?

Min familj.

Vem är snällast i världen?

Min mamma
Vem är din bästa kompis?

Frågade du inte det nyss? 8
Vem vill du prata med?

Det beror på vad jag ska prata om...
Vem sov du med senast?

Det vet han & jag...

Vem såg du full senast?

Det var en hel hög... bland annat Sara & mina bröder.
Vem vet allt om dig?

Jag tror inte att någon vet allt..
Vem kysste du senast?

Samma som jag sov & hade sex med... & mysigt var det!
Vem kramade du senast?

Samma där med...

Vem kan berätta allt för dig?

Den som litar på mig
Vem kan du berätta allt för?

Den JAG litar på...
Vem hatar du?
Lägger inte energi på att hata




Dagens låttips: Sturm und Drang - Last of the heroes
Dagens filmtips: Nights in Rodanthe

Sagan om Isfoket

Den underbara bokserien, av norska Margit Sandemo, som jag anser att varje människa bör läsa minst en gång i sitt liv. Det tog tid innan jag själv kom till skott och påbörjade denna fantastiska serie om familjeband, kärlek, trolldom, lycka och förlorade år under nordisk medeltid.

Jag har just avslutat bok nummer 20, Korpens Vingar, och mina favoriter hittills är nummer ett och nummer nio, Trollbunden och Den Ensamme.
Böckerna jag alltså hittills hunnit avverka är följande:

1) Trollbunden
2) Häxjakten
3) Avgrunden
4) Längtan
5) Dödssynden
6) Det Onda Arvet
7) Spökslottet
8) Bödelns Dotter
9) Den Ensamme
10) Vinterstorm 
11) Blodshämnd
12) Feber i Blodet
13) Satans Fotspår
14) Den Siste Riddaren
15) Vinden från Öster
16) Galgdockan
17) Dödens Trädgård
18) Bakom Fasaden
19) Drakens Tänder
20) Korpens Vingar


Jag lånar en bra länk som jag hittade där man finner utförliga beskrivningar av varje bok, då jag känner att jag inte har böckerna i såpass färskt minne att jag kan recensera dem helt rättvist & korrekt själv:
http://us.geocities.com/isfolket.geo/isfolket.htm

Min favoritkaraktär såhär långt i Sagan om isfolket är Sol av Isfolket, den gode Tengels systerdotter, som han och Silje uppfostrar som sin egen & som visar sig vara en stor bärare av det som de kallar "det onda arvet". Jag känner en stor saknad när hon, på ett tragiskt sätt, försvinner ur serien och varje gång hon nämns i de efterföljande böckerna så skiner jag upp & tänker tillbaka på böckerna som hon var med i.

Som sagt, var och en borde läsa denna fantastiska, välskrivna serie... Den får dig att växa som människa.

Jag ger dessa 20 hittills lästa böcker betyget 10/10 rakt av!

Återkommer efterhand när jag läst vidare i serien.

Om 10 dagar...

...fyller jag 35 19

Kan jag få önska mig bort någonstans dit jag kan få uppleva det här? :



Mina batterier behöver laddas och min kropp behöver värme och avslappning.



Apropå batterier & värme... Igår hade jag för övrigt en mycket trevlig kväll... ...det var värt att vänta på 29 

Gotta be somebody - Eller?

Jag lånar texten till Nickelbacks låt "Gotta be somebody"... Hmmm... känns visst lite såhär idag...



This time I wonder what it feels like
To find the one in this life
The one we all dream of
But dreams just aren't enough
So I´ll be waiting for the real thing.
I'll know it by the feeling.
The moment when we´re meeting
will play out like a scene straight off the silver screen
So I`ll be holdin' my own breath
Right up to the end
Until that moment when
I find the one that I'll spend forever with

`Cause nobody wants to be the last one there.
'Cause everyone wants to feel like someone cares.
Someone to love with my life in their hands.
There`s gotta be somebody for me like that.

`Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they´re not alone.
There's somebody else that feels the same somewhere.
There`s gotta be somebody for me out there

Tonight, out on the street out in the moonlight
And dammit this feels too right
It´s just like Déjà Vu
Me standin' here with you
So I´ll be holdin`my own breath
Could this be the end?
Is it that moment when
I find the one that I'll spend forever with?

‘Cause nobody wants to be the last one there
'Cause everyone wants to feel like someone cares.
Someone to love with my life in their hands.
There´s gotta be somebody for me like that

`Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they´re not alone.
There's somebody else that feels the same somewhere
There`s gotta be somebody for me out there.

You can´t give up!
Lookin´ for that diamond in the rough
You never know but when it shows up
Make sure you´re holdin` on
‘Cause it could be the one, the one you´re waiting on

‘Cause nobody wants to be the last one there.
And everyone wants to feel like someone cares.
Someone to love with my life in their hands.
There has gotta be somebody for me

Nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they´re not alone.
Is there somebody else that feels the same somewhere?
There`s gotta be somebody for me out there.

Nobody wants to be the last one there
'Cause everyone wants to feel like someone cares.
Is there somebody else that feels the same somewhere?
There has gotta be somebody for me out there.


Glada stallvovvar!

Såhär glada är Ally & kompisen Zeke när de får vara med i stallet & busa hela dagarna!




& på kvällarna ser Ally ungefär ut såhär:


Jag såg en liten hund på stan...


Jeannine Kadow - Bränd


Boken inleds med att flygkaptenen Linda Severino tar livet av sig efter att en övningsflygare oförklarligt kraschat och omkommit ute till havs. Ingen förstår varför den unga, vackra kvinnan, som verkat så nöjd med livet och dessutom just fått barn, plötsligt väljer att ta sitt eget liv.

Stjärnreportern Lacie Wagner rapporterar om självmordet utan att ha en aning om bandet som finns mellan henne och Linda. Lacie, stjärnreportern med de brända händerna, som inte skyr något annat än elden. Men elden skrämmer henne oerhört. När hon var 10 år dog hennes far i en bilbrand och samtidigt förstördes Lacies händer så att hon sedan dess alltid har burit handskar.

Lacie drömmer mardrömmar om eld och om en röst som viskar "Lacie, sträck ut händerna och rör vid elden". Hennes liv förvandlas till ren skräck och en kamp på liv och död den dag hennes dotter Skyla blir kidnappad när hon lämnats ensam i sin fars lägenhet medan han rest på semester. Ett par dagar efter kidnappningen dyker det upp ett videoband med posten. Bandets innehåll får Lacies ådror att frysa av skräck, inte bara pga de fruktansvärda bilderna, utan kanske allra mest för att rösten på bandet är exakt densamma som i hennes mardrömmar... "Lacie, trodde du någonsin att Skyla skulle brinna?"

Men är det sanningen som visas på bandet? Händer det som visas på riktigt eller är det bara ett spel för att komma åt Lacie? Vem är mannen med mardrömsrösten och vad vill han Lacie? Var finns svaren? Kommer Lacie och mannen hon först vägrar ta hjälp av att vinna kampen mot klockan?

En riktigt spännande bok som är svår att lägga ifrån sig. Emellanåt får man nästan lust att hoppa fram för att se hur det går eftersom man får alldeles ont i magen av att inte veta. Man känner verkligen Lacies skräck och fasa.
Snyggt skriven, enda minuset är att man ibland skulle kunna önska lite mer fakta. I de flesta thrillers jag läst brukar jag tycka att det rapas för mycket fakta så att man ibland nästan tappar bort handlingen. Medan det här snarare emellanåt blir lite förvirrande vad som egentligen har hänt.
Slutbetyget blir 4/5

Bättre dag i stallet!

Det är helt otroligt! Julia är nästan inte halt alls, hon markerar lite, lite i trav på benet hon satt fast med och om man inte tittar efter en svullnad så upptäcker man den inte. Snacka om att hon hade änglavakt.

Ebbe har fått antiinflammatoriskt och penicillin men veterinären är extremt förbryllad över vad det är med honom. En viss misstanke riktas mot urinvägarna men inget som gick att klart fastställa. han fick en svettattack när veterinären var där & den satt i ett bra tag.

Ikväll var febern dock nere så nu får vi se hur det ser ut imorgon förmiddag innan vi stämmer av med veterinären.

Julia släpper ju ingen nära sitt ben... så vi bestämde att låta henne stå inne ett par dagar nu när marken är stenhård & hålla så god koll på såret som vi kan. Men som sagt, hon måste ha haft en extrem tur.

Idag har jag longerat en superpigg Jesper för att sedan gå ner med honom till ridhuset, longera lite till och slutligen lyckas övertyga en redan genomsvettig häst om att släppa upp mig på ryggen. Skrittat runt & tränat halt & igångsättning samt ett par långsidor i trav på en ständigt vrålande Jesper som idag var övertygad om att han är hingst, för att sedan våga mig på att skritta honom hem till stallet.
Den hästen får mig att se fram emot att fortsätta jobba i stallet  ... & nu har vi dessutom fått tillåtelse (IGEN) att börja ridträna ardennerna igen så förhoppningsvis kan våra humör bli lite bättre framöver och man kan börja se fram emot att åka till stallet igen.



Dagens låttips: Joddla med Siv - Knudor på min snålle (Bara för dig Sara http://www.youtube.com/watch?v=cO5SIKbmUVQ )
Dagens boktips får bli boken jag recenserar nedan: Tess Gerritsen - Kirurgen
Dagens filmtips: Mistral´s Daughter



Allt i en blogg

Eftersom jag varken orkar eller har lust att hålla igång tre olika bloggar så tänker jag från & med idag interagera Bokomanen & till viss det Vampyrens krypta i den här allmänna bloggen. Kryptan kommer finnas kvar även om jag kommer ta över en del av de bästa recensionerna hit oxå. Bokomanen däremot kommer jag avveckla när de bästa bitarna plockats in hit.

Så jag börjar med att plocka in en recension av :

Tess Gerritsen - Kirurgen



Kommissarie Thomas Moore tvingas till sin förtret avbryta sin semester då han meddelas att en seriemördare går bärsärk i Boston. En mördare som väljer ut unga kvinnor, förföljer dem, bryter sig in i deras hem och "opererar dem" för att sedan lämna dem att dö... Catherine Cordell, läkare, verkar vara knuten till mördaren på något sätt... och det hela utvecklas till en riktigt farlig & spännande katt och råtta-lek...

Spännande men något långdragen... den först bok jag läst av Gerritsen så jag har inget att jämföra med än. Efter ett tag lägger man ganska enkelt ihop ett och ett, men spänningen håller ändå i sig ända till slutet.
Mitt betyg: 3/5

Skräck & ilska!

Om det fanns ett endaste uns av respekt kvar för PM hos mig så är den härmed död, död, DÖD! Gubbjäveln är den mest korkade, osympatiska, egenkära, okunniga & självupptagna idiot till människa jag någonsin mött inom hästvärlden. Idag slog han alla rekord och värre lär det bli imorgon när följderna av dagens skräckupplevelser i stallet visar sig.

Men men... vi tar det från början. Morgonen börjas med snålblåst & skitväder & man är oerhört motiverad att träna stissiga unghästar i blåsväder. De blir inte precis mindre stissiga. Dessutom kan vi inte gå in i sadelkammaren & värma oss för fläkten där inne har inte fungerat den senaste månaden. När Sara ringer för att påpeka detta så blir det sura miner för "Jag har minsann inte känt till det där problemet & jag är ingen tankeläsare". Eeeeeh... nehej, sen att han själv stod & konstaterade att det var en säkring som gått precis när den la av hade han visst glömt. Han börjar bestämt bli lite senil ändå puckot.
Men han kom i alla fall till stallet & fixade en ny säkring så vi fick värme i sadelkammaren. Innan han åkte igen så passade han på att dra en lång harang om hur fruktansvärt jobbigt det var att vara egen företagare & att han hade så fruuuuktansvärt mycket att göra & han haaaade verkligen inte tid att vara i stallet. Nä, men du är 75 år gubbidiot, gå i pension & sälj hästarna till folk som bryr sig om dem & inte tror att de är nån slags jävla handelsvara som inte behöver tas om hand för fem öre & som man kan spara in på hur mycket som helst.

Efter ridtur i blåsvädret & ströende i valackstallet så upptäckte jag Ebbe liggande raklång i hagen när jag skulle ta in valackerna & Julia. Ebbe är den som normalt står vid grinden & trampar för att vara först in till maten så det var rätt upprenbart att något var fel. han reste sig dock & gick in i stallet, men ville inte äta och la sig ner i halmen. Vi tog ut honom ur lösboxen och kände igenom honom och letade fel men hittade inget. Dock var det ganska tyst i magen på honom och han andades lite konstigt. Till slut bestämde vi oss för att ta ut Julia ur ensamboxen, släppa in henne till de fem valackerna (som hon går ihop med ute dagligen) och låta Ebbe ta hennes box så att vi lättare hade koll på honom och för att ingen skulle skada honom om han blev sämre.

Med Ebbe placerad ensam och Julia insläppt i en lite stökig box där vi dock räknade med att det skulle lugna ner sig efter en stund så gick vi in i andra stallet för att fixa med stona medan vi avvaktade hur Ebbe skulle bete sig och väntade på att PM skulle komma med en termometer eftersom den som fanns i stallet var från 40-talet eller så (Man köper bara en termometer per generation bland hästfolk enligt PM och han tyckte det var oerhört jobbigt att behöva åka & fixa en termometer för han hade ju trott att han skulle få vara i fred idag). Efter en stund hör vi ett konstigt ljud från valackstallet. Juzzan (Saras kompis) öppnar dörren till foderkammaren & tittar över väggen & säger att det är en häst som ligger ner & det ser inte bra ut. jag sträcker mig över & får se Julia liggande i det närmaste orörlig med valacken Patrik mer eller mindre hoppande ovanpå.

Med hjärtat i halsgropen rusar jag in i stallet och får se Julia sitta fast med ena bakhoven mellan boxdörr & boxkant & med Patrik bitandes & sparkandes på henne. När jag skrämmer bort Patrik så reser Julia sig & försöker springa undan, men hoven sitter stenhårt fast och hon sliter som vansinnig i panik för att komma loss. Sara kommer rusande & skriker "KNIIIIIV" så att min sinnesnärvaro återvänder & jag får fatt i balkniven & skär upp halsremmen som håller dörren på plats. Julia är fri & mirakulöst blöder hon bara väldigt lite och ingenting verkar vara avslitet... Dock går Patrik direkt till attack igen. Just här kommer PM till stallet med termometern (som han betalat 131 kr för & känner sig helt ruinerad).

Vi får ut Julia ur boxen och alla vi tre tjejer är hyfsat skärrade efter den här eftermiddagen & den nyliga skräckupplevelsen där vi såg all världens hemska syner för vårt inre innan vi fick loss Julia. Så kommentaren "Ni verkar ju rent uppstressade töser, andas lugnt" får oss nära nog att fara i taket & börja både skrika & gråta på kuppen. Medan vi oroar oss för hur vi ska kunna undersöka Julia som är omöjlig att lugna i vanliga fall och för vart vi ska ställa Ebbe nu när Julia ju måste ha sin box igen så står gubbfan & drar skämt & skrattar åt gamla anekdoter & bryr sig inte ett jota om hur det är med hästarna. När han kommer med det intelligenta förslaget att vi ska släppa den jättelille unghingsten Albin bland valackerna så Ebbe kan få hans spilta så håller jag på att få krupp. Då kunde vi lika gärna skjuta honom direkt. Herregud, denna människa påstår sig ha hållit på med hästar sedan han var 12.

Jag skulle kunna fortsätta skriva i evighet men den som inte träffat PM eller varit i hans stall kan inte ens i sin vildaste fantasi föreställa sig hur illa det verkligen är.

Imorgon lär det troligen bli en tur till veterinären med minst en häst (vore Julia min häst eller om jag hade mer att säga till om så vore hon redan där)... & nån hovslagare blir det inte. PM påstår att han den här gången har fått blindtarmsinflammation. Men perosnligen är jag övertygad om att det inte är hovslagare utan PM´s hjärna som är SJUK!

Helt ärligt så vet jag inte hur länge till jag kan låta bli att få en fullständig snedtändning på det där stället...

Vad är SOM-institutets problem egentligen?

Jag börjar fundera över hur OERHÖRT mycket onödigt papper det där institutet skickar ut egentligen. De har hållit på sen början av 2008 att skicka ut en enkät med undersökning om mediavanor osv. E det allra första brevet som kom så stod det klart och tydligt att det är valfritt att svara men de är tacksamma för alla svar.
Men om det nu är valfritt att svara... varför då skicka ut en ny enkät & ett tjatbrev varannan månad? Nu, efter typ, sex-sju brev har det blivit en ren principsak för mig att jag SKA jävlar inte svara. Senaste brevet i raden kom alldeles nyss.

Suck, institutskrälle... Det vore förmodligen båda billigare & enklare att hyra ett par TV- eller radiominuter & gå med en vädjan om att få in de utskickade enkätera, altrernativt höra av sig om man vill få hem en ny. Jag är säker på att jag inte är den enda som stör sig fördärvad på brev efter brev efter brev TROTS att det påpekades i det första att det var en FRIVILLIG undersökning.

Usch... haha... nu måste jag skratta åt mig själv. Jag har verkligen inget liv som orkar reta upp mig på en sketen enkät 

Hur som helst...



Dagens låttips: Nickelback - Shakin´Hands
Dagen Filmtips: (Blir ett serietips) Californication!!!
Dagens boktips: Jan Guillou - Vägen till Jerusalem

Dagens lunchmeny: Fullkornstagliatelle med köttfärssås

Tommarpsfestivalen

Igår var det partaj & högljutt i Tommarp! Trots att jag var den nyktra chauffören så har jag kännt mig helt bakis & seg hela dagen idag.

Lite axplock från höjdpunkterna...

Kvällens mest intelligenta uttalande, Marcus som vinner i tävlingen om att säga mest emot sig själv:
 - Morgan, jag kommer inte ihåg vad det var din far sa då i somras. Haha, fan jag minns det som igår.

Kvällens felhörning stod undertecknad för:
 - Va, sex i snön?
 - Nä, pucko, tjeckiskt öl!

Kvällens bästa SMS:
 - Shit, det springer isbjörnar på gatorna i Norge... fast det kan vara kuddkrig.

På scen hade vi de båda lokala banden Superior Grip och Helluva


Superior Grip


Helluva


Vem behöver stämplar att markera inträdet med när det finns en konstnär i det ena bandet?

Tar man i för jävligt...

... så kan det sluta såhär!
Fattar ni vilken kraftansträngning det kräver att få upp en stor, tung vagn på ett pyttelitet släp där den egentligen inte får plats??????




RSS 2.0