Första advent

Äntligen är det dags att tända det första ljuset... och även alla fönsterstjärnor & stakar
 

Glad första advent på er alla där ute!



Första Advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla är så glada
att få fira advent


Konsten att lasta ett och ett halvt ton envisa ardennerhästar

Är det inte otroligt hur gamla hästhandlare lyckas genomföra de mest omöjliga & helt enkelt livsfarliga saker med hästar bara för att de helt enkelt inte har vett att vara rädda för vilka följder det skulle kunna få?

För ett par dagar sedan så skulle ardennergrabbarna Mulle och Birk plockas hem från sommarbetet på Backåkra. Redan när PM med sitt endast B-körkort åkte och hämtade en boggiesläp och deklarerade att han hade för avsikt att lasta BÅDA hästarna i den samtidigt så blev jag lite misstänksam och halvnervös och började undra hur i hela världen detta skulle sluta.

Dock tvingades PM inse att det inte skulle gå att få upp två relativt ohanterade ardennerhästar i ett trångt släp när man inte ens hade grimmor som passade dem och inte minsta foder eller annat med att locka dem med (dock tog det två sönderslitna splajsnya nordisgrimmor och två grimskafts liv innan han insåg det och gav upp för dagen).

Nästa dag skulle de dock lastas "om det så var det sista vi gjorde". Två arbetare med lätta lastbilar lejdes att parkera på varsin sida av transportlemmen, hästarna ikläddes halsremmar och kogrimmor av järn, två rep fästes inuti transporten, kraftfoder i hinkar ställdes i främre delen av transporten... & nu skulle båda dessa kolosser parallell-lastas.
Jag hann bygga upp & se framför mig diverse scenarior av sönderlsitna hästhuvuden och manglade människor under en vält transport osv... Men vet ni vad???? En kvart efter att detta spektakel hade iscensatts så stod Mulle & Birk sida vid sida i transporten & de stod blickstilla hela vägen hem till stallet.

Som någon jag känner skulle ha sagt... "Gamla gubbar har såna jävla idéer & bara för att de inte har vett att fatta att det är tekniskt omöjligt så fungerar det".


Birk


Mulle




Dagens låttips: Sonja Aldén - Du får inte
Dagens filmtips: American History X
Dagens boktips: I hästars närhet av Barbara Dimmick

Nunan på hon som skriver!

                                        








Det kan nog vara dax nu...

Dax att starta upp en ny blogg. Min gamla fick ju krupp & slutade fungera i samband med att blogg.se bytte server & sen har jag inte känt att jag haft så mycket att komma med att det blivit av att starta upp en ny. Men när jag nu fått ett nytt jobb som jag är rätt säker på kommer ge många anokdoter och berättartillfällen så tänkte jag det kunde vara läge igen :)

Sen den andra bloggen dog så har jag hunnit med att skaffa mig en liten skokartong på 36 kvadrat i den sjukt tråkiga hålan Hammenhög. Men trots att det är en totalt gudsförgäten håla så trivs jag fantastiskt bra och lyan är nyrenoverad & fräsch... & den räcker ju bra åt mig & brackan. Nära till jobbet & världens goaste granne har jag oxå :)

Det nya jobbet är i ett stall där jag tillsammans med två andra tjejer fungerar som nån kombination av stallchef/tränare/alltiallo/slav ... Vårt uppdrag är att fram till april månad ha 19 st fjordingar och 2 ardenner klara för auktion. Visst, det kan väl funka & det är ett härligt jobb...Men till saken hör att mer än häften av hästarna knappt ens vet hur man uppför sig i en grimma än.

Jag orkar bestämt inte köra igenom hela radängan med vem jag är & varför jag är det osv... Utan det får ni som inte redan vet använda er av mina kommande länkar och inlägg för att räkna ut. Ja, om ni nu mot förmodan skulle bry er vill säga *s*.

Jag lovar inte att det kommer uppdateras här varje dag... Periodvis kan jag vara riktigt kass på det här med bloggande & när jag kommer hem från jobbet på kvällarna så är jag oftast mer död än levande. Men jag ska göra mitt bästa för att driva en vettig blogg som det kanske rent av kan bli lite prenumeranter på *s*

Ha en underbar kväll, where ever you are!



Dagens låttips: Volbeat - Mabelline i Hofteholder
Dagens filmtips: Eden Lake
Dagens boktips: Sjävkänsla nu, av Mia Törnblom


RSS 2.0