Lydnadsträning :)

Det ska nog bli stil på Taz oxå till slut :)
Följandet i koppel är inga problem och han sköter sig utmärkt där... Vårt problem & det som jag tror blir det vi kommer få arbeta mest med är hans uppförande runt andra hanhundar. Mycket gruff & kaxighet som måste hållas i styr. Men han tycker det är kul att träna och vi har en bra kontakt så jag är övertygad om att vi kommer få styr på även detta problemet.










Lika gott säger jag!

Tänk att jag kan inte för en enda sekund förmå mig att tycka synd om dem som skadas, eller dör för den delen, under såna här tillställningar! Jag blir enbart förbannad över att det i världen av idag alls får lov att förekomma sådant djurplågeri!!!!!!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article7630911.ab

HEJA TJUREN!

Vad GÖR de med hundarna i danmark egentligen???


Att fatta det stora beslutet...

När jag körde till jobbet idag så såg jag en dam som var ute med sin mycket skraltiga gamla pointer. Mycket svårt att hålla balansen och kan inte hålla huvudet uppe... Vad problemet är vet jag inte och jag ska inte döma just denna hundägare utan att veta bakgrunden. Men eftersom jag sett samma dam med samma hund, i samma skick även tidigare under sommaren så misstänker jag ju starkt att vi här har ett fall av underlåtenhet att fatta det stora beslutet om att låta sin vän vandra vidare när den inte längre kan leva ett värdigt liv.

Detta fick mig, som så många gånger förr, att tänka på hur viktigt det är att vi människor ser till att se så nyktert på våra husdjurs tillvaro att vi på deras ålders höst (eller då de pga sjukdom eller skada även tidigare i livet inte längre kan fungera normalt) i rätt tid kan ta beslutet om att låta dem vandra vidare till de evigt gröna ängarna och att vi inte låter dem lida och vara kvar här bara för vårt eget egos skull.. för att VI mår bättre av att de lever. Har vi gett vårt älskade husdjur ett så bra liv vi bara kunnat och gett det all vår kärlek så ska vi istället vara stolta över att få hjälpa dem med beslutet att slippa onödigt lidande. Det är vi skyldiga dem!

Ett djur får inte välja sin ägare och när vi gjort valet att skaffa oss ett husdjur så har vi även tagit på oss ansvaret för djurets liv och välmående.

Visst kan det vara svårt att fatta det slutgiltiga beslutet... jag har varit där förut och med två hundar & en katt i livet så kommer jag komma dit igen. Men jag vet med mig att jag är tillräcklig djurvän för att veta när det är dags... Är du?

En furminator...

...har jag ropat in på Tradera.


Betydligt billigare med 79 kr + 49 kr i frakt än de 400 kr som en motsvarande fällkam kostar i afärer & på Apoteket.

Tar väl ca 3 veckor innan den hittar till Revinge dock... Men måtte den fungera sen för jag blir snart galen på allt detta fällande!

Försenat från utställningen på Bosjökloster

Något som ju absolut är värt att ta upp nu när jag ska försöka blogga på allvar är ju att jag lyckades få med Taz syskon Sture (Dozier) & Fayette med ägare respektive fodervärd till uställningen som hölls på Bosjökloster i början på juni. Detta resulterade i att jag redan med min allra första kull lyckades få en BIM-hane, dvs Sture. Taz & Fayette lämnade lite övrigt att önska exteriört men jag hade inte väntat mig annat då jag medvetet avlat på lätthet & smidighet.

Det var en fantastiskt utställningsdag med underbart väder. Lite i varmaste laget för hundarna dock.
Efter utställningen kom även Opelika med ägare och deltog i vår lilla valpträff.


Sture med sin rosett


Fayette, tiken som är ute på foder


Opelika


& min lille kille dagen före utställningen


Mina hjärtan!


Dags att "tapetsera om" både Suzz & bloggen?

Ja, det verkar som om "The Cutest Blog on the Block" har ändrat sina koder sedan jag sist var här inne & bloggade... & dessutom fungerar layouten tydligen skitdåligt i nya versionen av Explorer... i Chrome & Mozilla ännu sämre. Så det verkar som jag får försöka få min hjärna att fungera en stund & tapetsera & koda om lite här i bloggen om det ska kunna bli allvar av min tanke att börja blogga på allvar...blogga om livet, världen, viktigt, meningslöst, vackert & fult.

Troligen har jag tappat alla läsare på den tid jag varit borta & dessförinnan nästan enbart bloggat om Ally & valparna, sedermera Ally & Taz... Men det är väl bara att börja kämpa för att få dem tillbaka. Försöka hitta tillbaka till mitt gamla sätt att skriva.

Hur som helst. Ikväll är jag & hundarna ensamma hemma. Andreas sitter ute i nån buske på jakten & spanar efter rådjur. Det är ju bockpremiär idag. Jag tror jag ska sätta mig i soffan med nåt att tugga på & ett par avsnitt av Arkiv X... tänkte börja med den serien från början. Undrar om den är lika bra än.

Vad gäller min hjärnas fungerande så har jag äntligen, efter sisådär 10 år av ständigt försämrande (varav sista året har varit värst), lyckats hitta en läkare som lyssnar & fattar att något inte står rätt till... & sedär, jag har haft rätt hela tiden. Mina TSH-värden är käpprätt åt skogen (hypertyreos) och jag fick remiss till endokrinologen på studs. Det lär dröja ca två månader innan jag får tiden där men det har i alla fall äntligen börjat hända något & hoppet om att bli bättre & börja kunna fungera normalt igen finns. Förhoppningsvis ska jag inom en inte allt för avlägsen framtid kunna vara den sambo, vän, dotter, kollega som jag drömmer om att orka vara och inte längre vara en anonym tråkmåns som inte orkar hitta på saker utan lägger all energi på att orka existera & göra alla måsten & sen däcka ihop. Få bli mig själv igen helt enkelt. Underbara tanke!

För övrigt har jag börjat på kurs hos Jeppe Stridh med Taz & det verkar faktiskt kunna bli riktigt bra. Kanske får vi lite stil på lillbrackan oxå så småningom :)

Avslutar dagens inlägg med några vackra sommarbilder från Bosjökloster...








RSS 2.0