Klicker eller inte klicker - Det är frågan!

Undrar vad det blir av alla mina löften om att bli en mer frekvent bloggare igen?

Well... jag har i alla fall börjat på valpkurs på Lunds BK med Taz och hunnit med två "lektionstillfällen". Första gången undrade jag om vi hade hamnat på nån jäkla lekskola eller nåt. Instruktörerna är två tanter i 50- och 60-årsåldern som både håller sin allra första kurs & som inte hade snackat igenom upplägget ett dugg utan höll varsin grupp åt gången samt behandlade oss allihop som mindre vetande. Jag har gått kurs och tävlat upp till lydnadsklass 1 men ingen av dessa sk instruktörer hade gjort någotdera... Men jag tänkte att eftersom det rör sig om valpkurs, & jag mest är ute efter träningen i grupp & att verkligen bli färdig till att träna, så kunde jag väl ge dem en chans & inte låtsas om det jag inte hade lust att ta till mig.

Så i söndags var det dags för andra kurstillfället och de hade både snackat ihop sig & fått till en riktigt trevlig lektion och jag tyckte det kändes mycket mer givande och lovande. De höll en liten klickershow med en av deras egna hundar samt berättade om möjligheterna som finns med klicker... & med detta trodde jag att klickerbiten var utagerad för denna kursen. Klicker brukar visas och berättas om och sen får den som vill ha mer hjälp med detta säga ifrån eller anmäla sig till klickerkurs.

Men så igår kom det ett mail gällande det tredje kurstillfället som blir den 13 april. Döm om min förvåning när det i detta står som krav att vi ska köpa oss en klicker och klicka in våra hundar enligt instruktioner i mailet innan dess. Eeeeh? Hallå? vart stod det i kurspresentationen att detta var en alternativ valpkurs där plötsligt det egna valet inför klickern inte längre fanns? Ingenstans!

Jag, som aldrig varit ett dugg intresserad av klickerträning och som i min skalle redan har Taz träning utstakad känner mig faktiskt lite lurad & funderar på att ringa kansliet & be om att få tillbaka pengarna & i fortsättningen bli bättre informerad om ifall kurserna kommer avvika från det klassiska upplägget. Eller... Ska jag skaffa mig en klicker, klicka in Taz & ta & ge det en chans & kanske rentav upptäcka att det är en fantastisk metod som trots allt jag trott faktiskt passar mig & mina hundar?

Jag har ju tänkt att jag ska se om jag kan lyckas ta fram Taz som tjänstehund och tävla lite i lydnad framöver... & det känns inte riktigt som det är den sortens mål man tränar med klicker för... eller?

Jag är inte ett dugg överens med mig själv om detta... Någon som har råd att komma med? Någon med erfarenhet av klicker i träning inför tävlingslydnad?




En glad skit - klicker eller ej :)


RSS 2.0