Vildhingstens förvandling!

Den här killen var i april 2008 7 år, hingst, hade gått i grimma ett par ggr och ville döda både hästar & människor... kastrerades & släpptes på bete & togs hem i oktober...


Jesper


Idag red jag honom i skritt & trav i paddocken utan medhjälpare

Kyla, helveteshästar & allmänna tankar...

Eftersom jag inte orkade engagera mig i att skriva ner hela gårdagens vansinneshistoria från stallet så gör jag det bekvämt för mig genom att länka till Saras blogg så kan den som har lust vända sig dit för att läsa vilken fantastiskt sympatisk & trevlig man PM är: http://sarabjornsson.blogg.se/2009/january/skit.html (Hoppas du inte misstycker kära kollega *s* )
Åh... gubbfan rent ut sagt. "Det var väl inte så farligt?" Jomen tjena, 400 kg fjording som reser sig rakt upp på bakbenen & med berått mod försöker meja ner en är inte farligt... Men sen svimmade han nästan när jag sa att jag hade ridit Jesper, som är en åttaårig valack som var hingst & ohanterad tills i våras. DOH! Skillnaden här din idiot är hästarnas LYNNE! Pucko! Ebbe har kommit på att man kan komma undan sånt som är jobbigt genom att skada människan, medan Jesper vet att det är kul att jobba när man samarbetar med människan.

Den här kylan tar snart livet av mig! Jag, som alltid varit vamblodig, håller på att frysa sönder. Det är fullständigt plågsamt att stiga upp på morgonen, jag duschar så varmt att jag skållar skinnet & varje kväll går det år 25-30 värmeljus för att höja värmen i lägenheten. Det är en ganska sjuk känsla för mig som är van att slåss mot svettattacker... Fast jag kan säkert va lugn. Svettattackerna återkommer säkert till sommaren när man ska sitta i biljettfönstret & titta på alla semesterfirare i Simrishamn.

I eftermiddag ska Sara & jag visst vara nån sorts flyttkarlar åt PM... Flytta hästvagnar & slädar från ett garage i Borrby till en loge några km bort. Den mannen har lokaler & skit ÖVERALLT!

För övrigt så ser min lägenhet åter igen ut som ett grustag där någon sprängt en garderob... Hur fan lyckas jag? Jag är aldrig hemma & när jag väl är det så orkar jag knappt finnas till... VEM är det som ställer till denna oreda?

// Suzz - kom och värm mig...

Dagens låttips: Still Counting - Volbeat
Dagens filmtips: Strandvaskaren
Dagens boktips: Jane Green - Trollbunden

Dagens lunchmeny: Fullkornsmakaroner med stekt wienerkorv , gurkskivor




Mina loppisfynd!

5 papperskassar fulla med böcker i i det närmaste nyskick! Det var var jag köpte för 100 kr på lördagens loppis här i Hammenhög

Här är ett urval... sorry för kass bildkvalité men den riktiga digitalkameran har inte kommit hem från festen hos Tanja än.

Här en serie i två delar som jag faktiskt inte hört talas om tidigare - ska bli intressant!


Lite blandat, bl a en Sigrid Undset :)


Min samling Jean M Auel är numera komplett :)


10 st Guillou (+ dubblett av fyra som vidarebefordrats till annan samlare)


Ytterligare blandat, varav en Koontz :)


ÄNTLIGEN! En vampyrs bekännelse på SVENSKA! på en loppis!


Jackie Collins


Dublett av den bästa bok jag någonsin läst :)


HELNÖJD!

Drottning Klantarsle får punktering på bilen!

Drottning Klantarsle kör akut in till Simrishamn för att handla hundmat...
Efter rondellen vid Elkedjan så fäster hon koncentrationen på en cyklist som tycks hyfsat drucken & cyklar över hela vägen... & lyckas ta för hårt i ratten & smälla i trottoarkanten så till den milda grad att höger bakdäck i det närmaste slits sönder.
Tjohej tjohoppsan! Har Drottningen nån domkraft i bilen då? Haha... Jomen tjena, as if!

Papsen får rycka ut som räddaren i nöden!
VAD vore Drottning Klantarsle utan sina föräldrar & sina bröder? Absolut nada!

Veckans fundering!

Det sägs ju att drunkning ska vara ett av de behagligaste sätten att dö...

Min fråga är då... VEM FAN HAR BERÄTTAT DET?



Mulle - Man eller Mus?

Tömkörning är ju sketenkelt... longering, men hallå, det är jag ju typ bäst i världen på... att ha en ryttare på ryggen var väl ingen big deal.

Men en människa som klättrar upp på en inkörningssläpa för att nå upp på en ardennerrygg är LIVSFARLIG! Jo, jag LOVAR! Hon dödade mig nästan!

//  Mulle, 1000 kilo ardennervalack... MUS!


Glad & sliten efter en härlig helg!

Jag är för gammal för att vara vaken hela nätterna två dagar på raken & för att shotta Tequila & dansa i högklackat... Men hur trött jag än är idag så har den här helgen varit värt det. Jag mår tokbra inuti!

Ja gammal & gammal... Allt är ju relativt för enligt Saras ragg så är jag ju MAX 27

Gårdagskvällen i korta drag började med ett par cider & Apfelkorn/Nyponsoppa-shots här hemma hos mig innan sara & jag åkte in till Ystad & hem till Tanja, där även Helen, Juppe, Anne-Cathrin, Micke & Mickes syster redan var. Det festades på ganska ordentligt i sann fjortisanda & många tokiga bilder togs.

Kvällen avslutades på LiteMer Nattclub och vid halvfem-snåret i morse trillade jag in genom dörren här hemma & stöp i säng.

Kvällen bjöd på en diskussion av det seriösare slaget som jag har anledning att hoppas få återkomma till... dock lämnar jag den flytande för stunden...

Ett urval av bilderna från gårdagen:


 

Sara & undertecknad


...får sällskap av tuppen i hönsgårn, Micke


Juppe kör ett solo


När jag gick på toa passade de på...


Sara kände sig ansvarig för att dokumentera det faktum att jag jobbat mig ner i de vita favoritjeansen



Hoppla!

Ja jisses sicka idéer man kan få ibland!

Men kul var det

Nu är det nog bäst att jag går & lägger mig förbaskat omgående dock...

Förkyld uppdatering...

Jeanette har skällt lite på mig för att jag är dålig på att uppdatera ... så jag skärper mig & plottrar ner nåt.

Idag har jag bara varit på jobbet i en timme & hjälpt Sara att hänga på Birk för första gången. Vilket Birk för övrigt inte alls förstod nödvändigheten bakom. Resten av dagen har jag ägnat åt att huvudsakligen sova för att kurera förkylning, feber & hosta. Kommer ta helledigt imorgon & förmodligen på fredag oxå.

För övrigt så har jag idag bett någon om ursäkt trots att det egentligen var han som skulle be mig väldigt mycket om ursäkt... Men det finns personer man inte är helt beredd att släppa utan strid... tyvärr.

För en stund sedan gick jag ut i köket för att laga mig lite Korv Stroganoff... & nu sitter jag här & avnjuter en tallrik Chili Con Carne med vitlöksbröd ... Så kan det gå

Jisses jäklar vad inspirationen INTE flödar här idag...

Kan ju alltid pusha för några av saluhästarna...





Dagens filmtips: Felon
http://www.imdb.com/title/tt1117385/
Dagens låttips: Green Day - Boulevard of Broken Dreams  
http://www.youtube.com/watch?v=bXHiXXhqPsg
Dagens boktips: Johanne Hildebrandt - Fördömd


Dagens Meny: Chili Con Carne med vitlöksbröd och sallad

Min hund har ingen ABS!


Idag fick jag mig ett gott skratt när jag var ute på kissrunda med Ally.
Hon var på bushumör & for runt som en tok ute på ängen & reagerade först inte på att jag gick vidare på vägen... När hon upptäckte det så gasade hon upp i 190 & sprang busmorrande ifatt mig... Men hade inte med isgatan i beräkningen...

Plötsligt stod hon, med en VÄLDIGT förvånad min, på andra sidan grannvillans infart... BAKOM häcken!
 

Ursäkta röran... vi bygger om!

Inspirerad & imponerad av bland annat Jeanette & Hanna så fick jag lust att tapetsera om & göra min blogg lite mer personlig.

Eftersom jag inte är århundradets mästare på HTML & sånt så kommer det troligen att se lite tokigt ut från och till här några dagar. Men hav förtröstan... det ska bli bra så småningom.
Synpunter & idéer mottages tacksamt  

Men jag kan ju komma med tipsen som jag försummat ett tag iaf



Dagens låttips: Sash - Adelante
Dagens filmtips: Solstice
Dagens boktips: Nora Roberts - Farliga Vidder


& så Dagens Meny: Lasagne med italiensk grönsallad

Pixbok-länkningstest





RSS 2.0