Föresatser inför det nya 2009!

Efter som 2008 har avslutats betydligt bättre än det började så ska jag göra allt som står i min makt för att fortsätta den uppåtgående trenden...

Förra nyåret sa jag att om 2009 får samma kassa start som 2008 så tänker jag inte besvära mig med att uppleva 2010... & jag menade det faktiskt. Slutet på 2007/början på 2008 var verkligen rock bottom...

Mina föresatser för att göra 2009 till året då livet åter igen blir värt att leva är då:

*Att bli bättre på att hantera pengar. När jag nu för tillfället har en riktigt hyfsad inkomst så ska jag verkligen försöka låta bli att lägga pengar på onödiga saker... försöka titta på & jämföra prislapparna i affärerna och försöka låta bli att bry mig om vad jag tror att alla tycker att man MÅSTE ha.

*Återuppta linedancen på allvar och verkligen åka & dansa två kvällar i veckan BÅDA terminerna... Dansen får mig att må bra & det är jätteskoj. Jag ska bara lära mig att det är OKEJ att inte vara bäst & kunna allt. Man får ha kul ÄNDÅ!

*Om det blir genom jobbet eller vad vet jag inte men jag ska fortsätta kontakten med hästar och att rida. Det här årets sista två månader har visat mig hur otroligt viktig den biten är i mitt liv... Hur himla mycket jag faktiskt KAN orka om det bara ger mig själsligt välbefinnande.

*Fortsätta att vara ärlig mot MIG SJÄLV med vad JAG vill, kan, orkar och mår bra av. Strunta i vad alla andra tänker och tycker, säga ifrån om någon sårar mig & helt enkelt skippa sådana personer som får mig att känna mig mindervärdig och dålig.

*Sist men inte minst ska jag, precis som alla andra år, försöka ta ett krafttag för min kropps välbefinnande kostmässigt. Jag har avslutat 2008 med att börja ta diverse tillskott och vitaminer och jag börjar nu känna effekterna... och de effekterna vill jag ha kvar.

Några LÖFTEN tänker jag inte avge... föresatser känns mycket bättre

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA DÄR UTE!!!





TILL SALU - Pelle

Pelle!


Okänd härstamning, född i Danmark

Valack född våren 2005

Ljusbrunblack, ca 142 cm

Körd för vagn i enbet & par.

Inriden med inte utbildad.

Trafiksäker.

Genomsnäll häst som är med på allt man ber honom om. Men för den sakens skull varken seg eller trög.

Lätt att hantera på alla sätt, borsta, lyfta hovar, titta i munnen, klippa, tränsa, sela, sadla.


Trots sina knappa 4 år så är Pelle stallets stabilaste kille och den vi använder som sällskap & dragplåster åt de andra hästarna när de blir oroliga eller ovilliga.


Hans färdigheter som ridhäst samt hans kondition är det jag jobbar en del med för tillfället.


Pris: 22 000







Haaard work work...

Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll i stallet!


Jag började morgonen med att bli nermanglad av en Birk-ardenner som minsann skulle ha HELA betforhinken själv... Vilket fick mig att besluta mig för att inte längre vänta på att det skulle inhandlas grimskaft och krubbklossar åt alla hästar så att man kan binda upp vid var sin krubba på morgonen. Istället inventerade jag sadelkammaren på allt gammalst söndrigt skit, klippte ur gamla karbinhakar & "snodde" ett långt rep som låg i ett hörn och förvandlade detta till ett gäng grimskaft och satte fast dem i boxarna... Inte fan blev det vackert, men det fungerar! Imorgon bitti kan jag nog fodra utan att gå in med livet som insats


Sedan blev det till att åka & byta bil med chefen, koppla på släpet & lasta en i det närmaste blockhalt tvååring (Olga) och bege sig till kliniken på Bollerup... för att där konstatera hovböld, få antibiotika åt kraken samt hennes fossing inpackad & order om fyra dagars boxvila med bandage & ytterligare fyra utan bandage.


Väl hemma så fick jag visa vad jag gick för och backa runt hörn med släpet... nog fasen för det var åtta år sedan men det gick riktigt bra... & sen iväg till Lantmännen för att införskaffa spån, Krafft, lusernpellets, betfor och saltstenar. Det är inte lite säckar man handlar till 20 hästar


Väl tillbaka i stallet skulle allt bäras in & hällas i sina rätta tunnor osv... & sen kunde vi äntligen ta itu med dagens "normala sysslor", dvs mockning, foderförberedelse, inrullning av hö i storbal osv... & då var klockan redan 15... Kl 17.30 mer eller mindre ramlade Sara & jag ut genom dörren  på valackstallet & slängde oss in i bilen & såg till att komma iväg innan vi kom på nåt mer som måste fixas idag... PHEW!

Pelle





British Columbia - Canada... en DRÖM!

Klippiga Bergen i vinterskrud


En av mina stora drömmar här i livet är att få resa till British Columbia i Canada.
Tänk att åka vid den här tiden på året och börja med att få se bl a späckhuggare, vithaj och vithövdad havsörn vid Vancouver Island, fortsätta upp i bergen för att fira jul och nyår i en timrad stuga med öppen brasa och tjockt snötäcke utanför. Medan man är i bergen söka upp och fotografera grizzly, caribou, bergslejon och RIKTIGA älgar. Avsluta med en förhoppning om att få se äkta NHL-hockey i Vancouver... eller ta det på nästa resa, som man då gör i sommartid för att även få uppleva The Rockies i full sommarskrud.

Världens mest fulländade djur... åtminstone i mina ögon


Svartbjörn i Klippiga Bergen


caribou


Vem vill fira jul här med mig?


Dagens låttips: Takida - Handlake Village
Dagens filmtips: Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta (The Diary)
Dagens boktips: The Rough Guide to Canada


Dagens Meny:
Pastagratäng med bacon, skinka, lök, körsbärstomater och champinjoner

Sammandrabbningar, tvättkväll och ensamma middagar...

Idag blev vi en person mindre i stallet. Alice och PM har inte dragit jämt alls ett tag och idag brann det löst ordentligt... och det slutade med att Alice kastade sig i bilen & drog hem. Med hot om diverse anmälningar osv. Well... nog för att det finns ett & annat att anmärka på både vad gäller hästarnas skick och PM´s idéer om hur man lämpligast sköter och "förvarar" hästar. Men jag tror inte riktigt att hennes sätt att visa sitt missnöje var rätt... Vi är ju trots allt anställda för att förbättra just hästarnas skick. MEN... det är fan inte lätt att göra ett bra jobb utan fungerande utrustning och man måste verkligen tjata varje dag för att det ska hända något på den fronten. Jag är oxå urbota trött på det men jag behöver pengarna och jag älskar hästarna... så jag kämpar på åtminstone ett tag till och försöker komma med idéer på ett sånt sätt att PM tror att han själv kom på det.

Ikväll är det tvätt som gäller. Det är helt tomt i alla skåp och lådor så annars hade jag fått gå naken framöver ... och det finns väl roligare sätt att skrämma hickan på folk *asg*. Medan maskin tre och fyra snurrar så står middagen på spisen och jag passar på att surfa & blogga lite.

På tal om middag ja... BLÄ vad jag saknar att ha någon att laga middag åt. Hur kul är det att lägga ner själen i matlagningen & sen bara käka med en tiggande hund som sällskap...

Dagens låttips: Sturm und Drang - Indian
Dagens filmtips: Stephen King´s The Mist
Dagens boktips: Gåtornas Palats, av Dan Brown


Dagens Meny:
Korv Stroganoff, Bulgur, grönsallad och kidneybönor

Länkar för en bättre värld... kanske...

Hur mycket det fungerar vet jag inte. Men det kan ju knappast skada att klicka lite i alla fall.

http://www.ettklickforskogen.se/



http://www.thehungersite.com/


RSS 2.0